Zmagovalec kategorije Dom in vrt je Paketko.si!

 Zmagovalec kategorije Dom in vrt je Paketko.si!

Novinec tekmovanja Web Retailer Award je letos premagal vso konkurenco. Paketko.si je zmagovalec kategorije Dom in vrt za leto 2021. 

🎉🎉 Še enkrat iskrene čestitke! 🎉🎉

INTERVJU Z ZMAGOVALCI

Največje tekmovanje za spletne trgovce Web Retailer Award v regiji poteka v Sloveniji že 10. leto. Kaj vas je letos spodbudilo k prijavi?

Na tekmovanje za spletne trgovce smo se letos prijavili prvič. K prijavi so nas spodbudile predvsem pozitivne izkušnje tistih, ki se tega tega tekmovanja udeležujejo že več let, hkrati pa smo udeležbo videli kot priložnost, da dobimo povratne informacije tako kupcev kot strokovnjakov in dvignemo prepoznavnost naše spletne trgovine.

Organizatorji tekmovanja Web Retailer Award 2021 so letos k prijavi pozivali vse agilne spletne trgovce, ki se želijo pomeriti s konkurenco. Kako bi svojo spletno trgovino opisali z vidika prilagajanja na zahtevne tržne razmere v okolju spletnega nakupovanja?

Stremimo k temu, da kupcem ponudimo široko, a hkrati izbrano ponudbo kakovostnih izdelkov po dostopnih cenah. S tem, ko jim na enem mestu ponujamo bogat nabor izdelkov za dom, okolico in prosti čas, jim želimo prihraniti čas, ki bi ga porabili za brksanje po številnih spletnih straneh. Poleg dobre ponudbe in ugodnih cen pa velik poudarek dajemo tudi na varnost nakupovanja, hitro dostavo in dobro podporo strankam.

Kako se je poslovanje vaše spletne trgovine spremenilo v koronskem letu 2020 in kakšne spremembe ste morali uvesti za uspešno poslovanje?

Leto 2020 je bilo zagotovo »voda na mlin« spletnim trgovcem. A kljub zadovoljstvu ob vse večjem številu strank, je nenaden porast prinesel tudi nove izzive, kar je na začetku zahtevalo veliko agilnosti in prilagajanja. Največji poudarek smo dali na organizacijo dela v skladišču, da smo lahko kupcem še naprej zagotavljali hitro dostavo, hkrati pa smo poskrbeli, da ob večjem številu strank ni trpela hitra in strokovna podpora, ki jo obiskovalcem spletne trgovine nudi naša ekipa. Ob »selitvi« nakupovanja na splet je spletni prostor postal še bolj nasičen, zato smo postali še bolj pozorni na potrebe in povpraševanje na trgu ter s tem še naprej zagotavljali dobro in ustrezno ponudbo izdelkov v spletni trgovini.

Kaj vam pomeni naziv zmagovalca tekmovanja Web Retailer Award 2021, kako vam bo naziv pomagal pri nadaljnjem delu?

Naziv zmagovalca je potrditev, da delamo dobro, ponudbo uspešno prilagajamo in dopolnjujemo glede na potrebe trga ter da so stranke z našimi izdelki, cenami in odnosom zadovoljne. Zavedamo se, da ne smemo »zaspati na lovorikah«, zato je ta naziv spodbuda, da se še naprej izboljšujemo, rastemo, krepimo odnose z našimi strankami in jim zagotavljamo dobro nakupno izkušnjo.

Zakaj ste po vašem mnenju zmagali ravno vi? Kako se razlikujete od ostalih spletnih trgovin na trgu, katere so vaše odločilne prednosti?

Zmaga je zagotovo skupek večih faktorjev, kot največjo prednost pa bi izpostavili našo široko ponudbo izdelkov za dom in okolico na enem mestu. Poleg tega, da v ponudbo umestimo le izbrane, kakovostne izdelke, vedno stremimo k temu, da so cene ugodne in dostopne.

Komu bi v prihodnje svetovali prijavo na tekmovanje in kaj si lahko obetajo od udeležbe na največjem ecommerce tekmovanju v regiji?

Prijavo bi priporočali prav vsem; tako velikim in že uveljavljenim spletnim trgovcem kot tistim, ki si svojo pot še utirajo. Udeležba na takšnem tekmovanju ima številne prednosti, med njimi pa bi zagotovo izpostavili dvig prepoznavnosti spletne trgovine, neposredne povratne informacije kupcev, odzive strokovnjakov in možnost povezovanja z drugimi spletnimi trgovci.

Letos se je na tekmovanje prijavilo 412 malih in velikih spletnih trgovcev iz Slovenije, Hrvaške ter Srbije. Kakšni so občutki zmagovalca med izjemno konkurenco v celotni regiji Adriatic?

Občutki so izjemni, še posebej, ker nam je osvojitev naziva zmagovalca uspela že v prvem letu sodelovanja na tako velikem tekmovanju. Veseli in počaščeni smo, da smo v očeh kupcev zapisani kot dobra spletna trgovina, v katero se radi vračajo. Zmaga je potrditev, da imamo pravo vizijo, dobro ponudbo in, kar je najpomembnejše, zadovoljne stranke.

Minulo leto je zaradi pandemske realnosti spletno nakupovanje zaznamovala ekstremna rast. Kaj je, po vašem mnenju, ključno za ohranjanje poslovne uspešnosti spletne trgovine, ko se del kupcev vrne v fizične trgovine?

Nakupovanje iz udobja doma ima številne prednosti, a še tako lepo oblikovana in tehnično dobro podprta spletna trgovina ne more nadomestiti človeškega stika, ki ga je kupec deležen ob obisku fizične trgovine.

Poleg dobre ponudbe, ki se prilagaja povpraševanju in potrebam trga ter ugodnih cen, se nam zdi ključno, da ves čas stremimo k dobri uporabniški izkušnji in delo na odnosih s strankami. Tu imamo v mislih tako prijetno nakupno izkušnjo za tiste, ki v naši spletni trgovini naročajo prvič, kot ohranjanje stika s kupci, ki se k nam vračajo večkrat. Veliko poudarka tako že dajemo na dobro podporo strankam in k temu bomo stremeli tudi v prihodnosti. Seveda pa ne gre pozabiti na zagotavljanje varnosti, ki v dobi vse večih spletnih prevar, pomembno vpliva na dobro počutje kupcev.

Menite, da bo nagrada tekmovanja Web Retailer Award 2021 imela kakšen konkreten vpliv tudi na vaše kupce?

Zagotovo. Ljudje bolj kot izpiljenim oglaševalskim sloganom zaupamo priporočilu in dobrim izkušnjam prijateljev, znancev in vseh, ki so se odločili za nakup v neki spletni trgovini. Takšna nagrada je tako potrditev, da kupci pri nas niso zadovoljni le s ponudbo in cenami, ampak tudi s celotno nakupno izkušnjo, kar pomembno pripomore k dvigu zaupanja.

Kakšna prihodnost se po vaših dosedanjih izkušnjah in mnenju obeta spletnim trgovinam v naslednjih letih in kakšni trgovci bodo zmagovalci na dolgi rok?

Verjamemo, da bo spletno nakupovanje ohranilo visoko raven priljubljenosti tudi, ko se bodo po koncu pandemije lahko ljudje bolj neobremenjeno vračali v fizične trgovine. Nenazadnje je in bo nakupovanje iz udobja doma pogosto bolj praktično kot obiskovanje trgovin. Se pa je za pozornost kupcev na spletu potrebno iz leta v leto bolj boriti, saj splet postaja vse bolj nasičen s ponudbo. Na dolgi rok se bodo po našem mnenju tako obnesle tiste spletne trgovine, ki bodo znale prisluhniti potrebam in željam trga, premišljeno umestiti izdelke v svojo ponudbo, zagotoviti dostopne cene, poleg tega pa ustvarjati dobro in prijetno uporabniško izkušnjo ter s pristnim, osebnim odnosom »nadomestiti« manjko človeškega stika.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja