Zmagovalec kategorije Avtomobilizem so gumenadom.si!

 Zmagovalec kategorije Avtomobilizem so gumenadom.si!

S pomočjo Ceneje.si, raznih predavanj in s spremljanjem konkurence smo se učili, spoznavali in gradili. Resnično smo se porinili čez rob naših zmožnosti in evo.

Gregor Korelc, Gumenadom.si

INTERVJU Z ZMAGOVALCI

Največje tekmovanje za spletne trgovce Web Retailer Award v regiji poteka v Sloveniji že 10. leto. Kaj vas je letos spodbudilo k prijavi?

Sedaj smo se prijavili že 3. leto zapored in sicer zato, da vsako leto vzpodbudimo »samega sebe« k izboljšanju kakovosti same spletne trgovine in njene uporabnosti. Seveda, da »porinemo« čez rob samega sebe v smislu izboljšav in napredka tako oblikovnih, tehničnih in tudi tekstovnih elementov, kateri so sestavni del spletne trgovine.

Organizatorji tekmovanja Web Retailer Award 2021 so letos k prijavi pozivali vse agilne spletne trgovce, ki se želijo pomeriti s konkurenco. Kako bi svojo spletno trgovino opisali z vidika prilagajanja na zahtevne tržne razmere v okolju spletnega nakupovanja?

Zaradi pandemije se je velika večina nakupov preselila na splet, zato smo morali usmeriti veliko več energije, znanja, denarja in časa v ta prodajni kanal. Tudi kupci postajajo čedalje bolj zahtevni kar je za nas samo dodatna spodbuda. Vsako leto se zahteva vedno bolj preprosta uporabniška izkušnja za celoten nakup. Optimizacija je obsegala več področij na spletni trgovini – zmanjšanje št. korakov potrebnih za celoten nakup (zlasti kontaktni obrazec in košarica), še večji poudarek na uporabniško izkušnjo (postavitev gumbov, barve, informacije o gumi, ki so ključne za nakup, izboljšava iskalnika, izpostavitev najbolj prodajanih artiklov in akcijskih artiklov, izpostavitev najbolj pogostih dimenzij…). Veliko pozornosti posvečamo povratnim informacijam kupcev. Njihove predloge preučimo, testiramo in implementiramo v spletno trgovino. Stalno spreminjanje in prilagajanje oglasov.

Kako se je poslovanje vaše spletne trgovine spremenilo v koronskem letu 2020 in kakšne spremembe ste morali uvesti za uspešno poslovanje?

Kot že omenjeno se je večina nakupov preselila na splet. Optimizacija je obsegala več področij na spletni trgovini – zmanjšanje št. korakov potrebnih za celoten nakup (zlasti kontaktni obrazec in košarica), še večji poudarek na uporabniško izkušnjo (postavitev gumbov, barve, informacije o gumi, ki so ključne za nakup, izboljšava iskalnika, izpostavitev najbolj prodajanih artiklov in akcijskih artiklov, izpostavitev najbolj pogostih dimenzij…). Veliko pozornosti posvečamo povratnim informacijam kupcev. Njihove predloge preučimo, testiramo in implementiramo v spletno trgovino. Stalno spreminjanje in prilagajanje oglasov. Tukaj bi lahko dodali le še to, da smo veliko več pozornosti namenili oglaševanju na vseh kanalih.

Tudi kupci postajajo čedalje bolj zahtevni kar je za nas samo dodatna spodbuda. Veliko pozornosti posvečamo povratnim informacijam kupcev. Njihove predloge preučimo, testiramo in implementiramo v spletno trgovino.

Gregor Korelc, gumenadom.si

Kaj vam pomeni naziv zmagovalca tekmovanja Web Retailer Award 2021, kako vam bo naziv pomagal pri nadaljnjem delu?

Mogoče še boljšo prepoznavnost in seveda nekakšen »ego boost«, ki je več kot dobrodošel po ponovnem letu garanja in porabi neomejenega števila ur na projektu. Je potrditev, da so bile vse nadgradnje, spremembe in optimizacija vodene v pravo smer. Upam da bo pozitivno vplivala na naše nadaljnje sodelovanje in poslovanje.

Zakaj ste po vašem mnenju zmagali ravno vi? Kako se razlikujete od ostalih spletnih trgovin na trgu, katere so vaše odločilne prednosti?

V treh letih smo naštudirali trg, spoznali kupce in pripravili preprosto, vidno in najcenejšo spletno trgovino v Sloveniji, ki omogoča strankam v treh klikih zaključiti nakup. Naša odločilna prednost je definitivno to, da nismo takoj zadovoljni z izboljšavami. Vsako izboljšavo dodatno preverimo, stestiramo in šele nato implementiramo. Prvo leto 2019 smo se prijavili na tekmovanje, imeli smo čisto drugo obliko spletne trgovine, drugo barvno shemo, drugačne elemente, postavitev itd…. Po pregledu določenih ključnih elementov pri favoritih in po ključnem predavanju, »Why and when users leave the cart«, smo v enem letu in pol postavil novo ogrodje, z novo obleko in novo logiko UX-a. Tako smo našli očitno zmagovalno kombinacijo. V to je vloženo veliko odločanja, testiranja, dela in neprespanih noči.
Če vam lahko zaupam sam še nisem 100% zadovoljen, moti me še določena funkcionalnost, nekaj v oblikovnem smislu in malenkosti v mailingu. Mogoče bom naslednje leto pa res 100% zadovoljen.

Komu bi v prihodnje svetovali prijavo na tekmovanje in kaj si lahko obetajo od udeležbe na največjem ecommerce tekmovanju v regiji?

Vsem podjetjem, ki so že prisotni na »online« trgu. Tako mlada – manjša kot starejša – po navadi večja podjetja. Če bodo prijavo na tekmovanje vzeli kot zelo dobro spodbudo in se skozi izkušnjo in evalvacijo naučili toliko kot mi, bodo na naslednjem tekmovanju v regiji zmagali prav oni. Seveda bodo morali najprej premagati nas 😊.

Letos se je na tekmovanje prijavilo 412 malih in velikih spletnih trgovcev iz Slovenije, Hrvaške ter Srbije. Kakšni so občutki zmagovalca med izjemno konkurenco v celotni regiji Adriatic?

Epic.

Minulo leto je zaradi pandemske realnosti spletno nakupovanje zaznamovala ekstremna rast. Kaj je, po vašem mnenju, ključno za ohranjanje poslovne uspešnosti spletne trgovine, ko se del kupcev vrne v fizične trgovine?

  • Stranka mora imeti že ob prvem nakupu v spletni trgovini odlično izkušnjo (enostaven in hiter nakup, primerni avtomatski maili glede stanja naročila, direktna komunikacija s stranko o vsaki spremembi stanja naročila in njihovega artikla, možnost plačila s čimveč plačilnimi sredstvi in na obroke, dosegljivost na čimveč načinov (telefon, kontaktni obrazci, mail, live chat…)).
  • Remarketing in posebne oglaševalske akcije (dodatni popusti za nakupe preko spleta)

V treh letih smo naštudirali trg, spoznali kupce in pripravili preprosto, vidno in najcenejšo spletno trgovino v Sloveniji, ki omogoča strankam v treh klikih zaključiti nakup. Naša odločilna prednost je definitivno to, da nismo takoj zadovoljni z izboljšavami.

Gregor Korelc, gumenadom.si

Menite, da bo nagrada tekmovanja Web Retailer Award 2021 imela kakšen konkreten vpliv tudi na vaše kupce?

  • Vsako leto več ljudi spoznava vaše tekmovanje preko različnih kanalov in seveda tudi s prepoznavo ceneje.si si bomo vsekakor dvignili zaupanje v našo blagovno znamko gumenadom.si ali kar na celotno podjetje Avtocenter Avtostop Amonte d.o.o.
  • V naših naslednjih objavah, mailingih in oglasih bomo z veseljem pohvalili z osvojeno nagrado

Kakšna prihodnost se po vaših dosedanjih izkušnjah in mnenju obeta spletnim trgovinam v naslednjih letih in kakšni trgovci bodo zmagovalci na dolgi rok?

Vsi se zavedamo, da bo čas pandemije dolgoročno vplival na vedenje kupcev, ki bodo tudi po koncu pandemije večino nakupov opravili ponovno preko spleta. Na dolgi rok bodo zmagovali tisti, ki bodo še bolj poenostavili korake nakupa in se še bolj prilagodili kupcu in njihovim navadam, ki se bodo stalno spreminjale. Zmagovalni bodo agilni.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja