Spletna trgovina Vitalabo.si je zmagovalec kategorije Zdrava prehrana in dodatki!

 Spletna trgovina Vitalabo.si je zmagovalec kategorije Zdrava prehrana in dodatki!

🎉🎉 Še enkrat iskrene čestitke! 🎉🎉

Presrečni in počaščeni smo! V imenu skupine Niceshops, katere del je tudi VitalAbo, se vam iz srca zahvaljujemo.

Vitalabo.si team

INTERVJU Z ZMAGOVALCI

Največje tekmovanje za spletne trgovce Web Retailer Award v regiji poteka v Sloveniji že 10. leto. Kaj vas je letos spodbudilo k prijavi?

Za prijavo smo se odločili, ker je to odlična priložnost, da je naša spletna trgovina www.vitalabo.si ocenjena in ovrednotena neposredno od kupcev ter nato dodatno še od strani zunanjih strokovnjakov. Hkrati tekmovalcem nudi tudi povratne informacije, ki so lahko zelo koristne pri nadaljnjem razvoju posamezne spletne trgovin.

Organizatorji tekmovanja Web Retailer Award 2021 so letos k prijavi pozivali vse agilne spletne trgovce, ki se želijo pomeriti s konkurenco. Kako bi svojo spletno trgovino opisali z vidika prilagajanja na zahtevne tržne razmere v okolju spletnega nakupovanja?

Eden ključnih izzivov vseh, ki se ukvarjamo s spletno prodajo, je kako kupcem pričarati kar najboljše »doživetje nakupa«. Le-to zajema celotno verigo nakupovalnega procesa – od hitrosti spletnega mesta do pridobitve novega kupca, zagotavljanja kvalitetne in konkurenčne ponudbe ter enostavnega, hitrega in varnega nakupnega procesa. V zadnjem času se daje velik poudarek tudi SEO optimizaciji, predvsem na spletnih iskalnikih in kanalih družabnih omrežij. Vsi pa si seveda prizadevamo za še hitrejšo in optimalnejšo dostavo.

Kako se je poslovanje vaše spletne trgovine spremenilo v koronskem letu 2020 in kakšne spremembe ste morali uvesti za uspešno poslovanje?

Čas korone je bil za nas, kot tudi številne druge spletne trgovce, čas številnih izzivov in prilagoditev. Medtem, ko smo na eni strani beležili povečan obseg dela in prodaje, smo morali na drugi strani čez noč uvesti številne spremembe. Skoraj celotna ekipa sodelavcev iz pisarn je vsaj za nekaj časa ali pa v celoti prešla na delo od doma. V skladišču pa so zaradi zagotavljanja večje varnosti delo organizirali v manjših skupinah, kar je posledično, zaradi večjega povpraševanja, privedlo do uvedbe dodatne, popoldanske izmene.

Za prijavo smo se odločili, ker je to odlična priložnost, da je naša spletna trgovina www.vitalabo.si ocenjena in ovrednotena neposredno od kupcev ter nato dodatno še od strani zunanjih strokovnjakov.

Vitalabo.si team

Kaj vam pomeni naziv zmagovalca tekmovanja Web Retailer Award 2021, kako vam bo naziv pomagal pri nadaljnjem delu?

Naziv nam pomeni potrditev, da smo na pravi poti, ob tem pa nam prinaša tudi dodatno prepoznavnost.

Zakaj ste po vašem mnenju zmagali ravno vi? Kako se razlikujete od ostalih spletnih trgovin na trgu, katere so vaše odločilne prednosti?

Naš adut je prav gotovo široka ponudba izdelkov, ki zajema prehranska dopolnila, superfood živila in ostale izdelke za zdrav življenjski slog. Na naših policah lahko najdete več kot 250 blagovnih znamk iz vsega sveta in celo več kot 10.000 izdelkov. Kot spletna trgovina s sedežem in skladišče v Avstriji, od koder slovenski kupci tudi prejemajo izdelke, nas odlikuje še hitra dostava, ki traja samo en delovni dan. Kot našo tretjo prednost pa bi izpostavila še odličen in kupcem prijazen support.

Naš adut je prav gotovo široka ponudba izdelkov, ki zajema prehranska dopolnila, superfood živila in ostale izdelke za zdrav življenjski slog. Na naših policah lahko najdete več kot 250 blagovnih znamk iz vsega sveta in celo več kot 10.000 izdelkov.

Vitalabo.si team

Komu bi v prihodnje svetovali prijavo na tekmovanje in kaj si lahko obetajo od udeležbe na največjem ecommerce tekmovanju v regiji?

Sodelovanje prinaša tekmovalcem številne prednosti. V prvi vrsti je to anketa, ki se izvaja v ozadju ter predstavlja neposredni odziv kupcev in koristno popotnico za nadaljnji razvoj tekmovalcev. Vsem sodelujočim pa prinaša tudi validacijo s strani mednarodnih strokovnjakov ter vpogled v najnovejše trende na področju spletnega nakupovanja.

Letos se je na tekmovanje prijavilo 412 malih in velikih spletnih trgovcev iz Slovenije, Hrvaške ter Srbije. Kakšni so občutki zmagovalca med izjemno konkurenco v celotni regiji Adriatic?

Presrečni in počaščeni smo! V imenu skupine Niceshops, katere del je tudi VitalAbo, se vam iz srca zahvaljujemo.

Minulo leto je zaradi pandemske realnosti spletno nakupovanje zaznamovala ekstremna rast. Kaj je, po vašem mnenju, ključno za ohranjanje poslovne uspešnosti spletne trgovine, ko se del kupcev vrne v fizične trgovine?

Pandemija je samo pospešila neustavljiv trend spletnega nakupovanja in pripeljala še kupce, ki spleta za nakupovanje prej niso uporabljali. Spletni trgovci, ki kupcem nudijo kvalitetne izdelke, dobre storitve in ugodne cene bodo svoje kupce zagotovo zadržali.

Menite, da bo nagrada tekmovanja Web Retailer Award 2021 imela kakšen konkreten vpliv tudi na vaše kupce?

S to nagrado verjamem, da bomo pri kupcih pridobili še dodatno zaupanje.

Kakšna prihodnost se po vaših dosedanjih izkušnjah in mnenju obeta spletnim trgovinam v naslednjih letih in kakšni trgovci bodo zmagovalci na dolgi rok?

Tržni delež spletnega trgovanja se bo, glede na celotno trgovsko dejavnost, v prihodnjih letih s trenutno okoli 15% povečal na obseg trgovanja do 50%. Zmagovalci bodo nedvomno trgovci, ki imajo pod nadzorom kompleksne procese spletnega poslovanja, ki so sposobni obvladati visoke infrastrukturne stroške ter ponudniki kakovostnih izdelkov, dobrih storitv in ugodnih cen. V zvezi s tem bo prišlo tudi do konsolidacije trga.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja