Najboljši spletni trgovec regije je Big Bang!

 Najboljši spletni trgovec regije je Big Bang!

Spletna trgovina BigBang je osvojila – ne eno, ne dve – ampak kar tri Web Retailer Award nagrade! 🎉🎉🎉

Osvojili so nagrado kategorije: Nakupovalni center, nagrado za najboljšo spletno trgovino regije in nagrado za najboljšo “veliko” spletno trgovino.

V užitek nam je bilo spregovoriti s predstavnikom spletne trgovine bigbang.si, Petrom Curkom, ki nam je zaupal svoje občutke po zmagi. Več v videu 👉

Pred samo podelitvijo smo tekmovalce povprašali o njihovi vsesplošni izkušnji z letošnjim Web Retailer Awardom.

VPRAŠANJA ZA TEKMOVALCE

Največje tekmovanje za spletne trgovce Web Retailer Award v regiji poteka v Sloveniji že 10. leto. Kaj vas je letos spodbudilo k prijavi?

V zadnjem letu smo ogromno naredili na procesih in uporabniški izkušnji, tako da je bil že čas, da preverimo, kako rangiramo glede na trg.

Organizatorji tekmovanja Web Retailer Award 2021 so letos k prijavi pozivali vse agilne spletne trgovce, ki se želijo pomeriti s konkurenco. Kako bi svojo spletno trgovino opisali z vidika prilagajanja na zahtevne tržne razmere v okolju spletnega nakupovanja?

Nudimo edinstveno vse-kanalno izkušnjo, svetovanje, dostavo, montažo, odvoz … in ostale storitve. V tem se bistveno razlikujemo od navadnega spletnega trgovca, usmerjenega zgolj na ceno.

Kako se je poslovanje vaše spletne trgovine spremenilo v koronskem letu 2020 in kakšne spremembe ste morali uvesti za uspešno poslovanje?

Ekipe so stopile skupaj, procese smo praktično čez noč prilagodili ogromni rasti. Ključno pa je bilo tudi obvladovanje logistike.

Kaj vam pomeni naziv zmagovalca tekmovanja Web Retailer Award 2021, kako vam bo naziv pomagal pri nadaljnjem delu?

Dal nam bo krila in zagon za nove izboljšave. Napoveduje se zahteven zaključek leta glede na razmere z epidemijo in praznično obdobje.

Zakaj ste po vašem mnenju zmagali ravno vi? Kako se razlikujete od ostalih spletnih trgovin na trgu, katere so vaše odločilne prednosti?

Na spletu smo naredili velike korake naprej in tudi spletni Big Bang nakup se vse bolj približuje vrhunski uporabniški izkušnji.

Komu bi v prihodnje svetovali prijavo na tekmovanje in kaj si lahko obetajo od udeležbe na največjem ecommerce tekmovanju v regiji?

Vedno se je dobro primerjati z najboljšimi. Vsekakor pa bi to svetoval vsem, ki so naredili večje izboljšave na svoji spletni trgovini. 

Letos se je na tekmovanje prijavilo 412 malih in velikih spletnih trgovcev iz Slovenije, Hrvaške ter Srbije. Kakšni so občutki zmagovalca med izjemno konkurenco v celotni regiji Adriatic?

Vesel sem za ekipo, ki je vložila veliko dela in si za to zasluži tudi priznanje trga.

Minulo leto je zaradi pandemske realnosti spletno nakupovanje zaznamovala ekstremna rast. Kaj je, po vašem mnenju, ključno za ohranjanje poslovne uspešnosti spletne trgovine, ko se del kupcev vrne v fizične trgovine?

S tem vprašanjem se posebej ne ukvarjamo, saj je strategija Big Banga zasnovana okrog vse-kanalne izkušnje. Različnim segmentom kupcev prodajamo preko različnih kanalov, včasih preko več kanalov in v tej smeri razvijamo tudi našo enovito prodajno platformo.

Menite, da bo nagrada tekmovanja Web Retailer Award 2021 imela kakšen konkreten vpliv tudi na vaše kupce?

Zagotovo bo povečala ugled znamke Big Bang in ravno znamka je tudi na spletu ključna za uspeh.

Kakšna prihodnost se po vaših dosedanjih izkušnjah in mnenju obeta spletnim trgovinam v naslednjih letih in kakšni trgovci bodo zmagovalci na dolgi rok?

V Big Bangu stavimo na vse-kanalno izkušnjo, vrhunske storitve in popolno obvladovanje logističnih procesov.

 

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja