Najboljša otroška spletna trgovina so Mali zakladi

 Najboljša otroška spletna trgovina so Mali zakladi

Ena nagrada za spletno trgovino Mali zakladi enostavno ni bila dovolj! Poleg nagrade za najboljšo otroško spletno trgovino v Sloveniji (malizakladi.si) so osvojili še nagrado za najboljšo otroško trgovino na Hrvaškem  (malizakladi.hr) in nagrado za najboljšega “velikega” trgovca Hrvaške!

Iskrene čestitke še enkrat! 🎉

Na dan podelitve smo imeli priložnost spregovoriti s Petro Vrhovec Rozman, ustanoviteljico butične in spletne trgovine Mali zakladi. Prisluhnite njenim občutkom po osvojitvi ne ene, ne dveh, ampak kar treh Web Retailer Award nagrad! Več v videu:

INTERVJU Z ZMAGOVALCI

Največje tekmovanje za spletne trgovce Web Retailer Award v regiji poteka v Sloveniji že 10. leto. Kaj vas je letos spodbudilo k prijavi?

Za prijavo na tekmovanje smo se odločili, ker Web Retailer Award spremljamo že dlje časa in menimo, da so takšna tekmovanja odlična motivacija za izboljšanje poslovanja, hkrati pa predstavljajo dodaten izziv. Tovrstne izzive Mali zakladi vedno z veseljem sprejmemo.

Organizatorji tekmovanja Web Retailer Award 2021 so letos k prijavi pozivali vse agilne spletne trgovce, ki se želijo pomeriti s konkurenco. Kako bi svojo spletno trgovino opisali z vidika prilagajanja na zahtevne tržne razmere v okolju spletnega nakupovanja?

Prilagajanje na novo nastale tržne razmere je naš stalen izziv, vse novosti in spremembe pa so nekaj povsem vsakdanjega. Le na tak način lahko sledimo številnim konkurentom na trgu in si izborimo svoj tržni delež. Mali zakladi delujemo tako, da se trudimo ostati edinstveni in menimo, da je pravi uspeh to, da trende postavljaš, ne pa da jim zgolj slediš.

Kako se je poslovanje vaše spletne trgovine spremenilo v koronskem letu 2020 in kakšne spremembe ste morali uvesti za uspešno poslovanje?

Ob samem pričetku koronskega obdobja smo se predvsem ukvarjali z močno povečano količino spletnih naročil, kar je zahtevalo številne kadrovske spremembe in nas stimuliralo k raziskovanju novih pristopov podajanja informacij za kupce. V oktobru 2020 smo lansirali novo slovensko in hrvaško spletno trgovino, v naslednjih mesecih pa smo redno skrbeli za razvoj novih funkcionalnosti, da bi našim strankam olajšali spletno nakupovanje in jim omogočili pridobitev vseh informacij, ki bi jih sicer stranke lahko prejele med nakupom v naši fizični trgovini. Posebno pozornost smo namenili izboljšanju opisov izdelkov, pripravi slikovnega gradiva in snemanju uporabnih ter tudi tehničnih video materialov.

Kaj vam pomeni naziv zmagovalca tekmovanja Web Retailer Award 2021, kako vam bo naziv pomagal pri nadaljnjem delu?

Ta naziv je za nas izjemnega pomena. Tudi s tem nazivom je naš trud na nek način poplačan, tako prejemamo potrditev, da smo s svojim delom na pravi poti. Tovrstne nagrade in potrdila so dodatna motivacija za nadaljnji razvoj spletne trgovine ter hkrati za širjenje na mednarodni trg. Poleg tega se veselimo dodatne prepoznavnosti, ki jo naziv prinaša. Ob tem se zavedamo odgovornosti, ki jo imamo do vseh obstoječih in novih kupcev. Zaupanje kupcev je danes tako težko pridobiti, predvsem pa ga ohraniti.

Zakaj ste po vašem mnenju zmagali ravno vi? Kako se razlikujete od ostalih spletnih trgovin na trgu, katere so vaše odločilne prednosti?

Naši izdelki slovijo po svoji kakovosti, po lepem dizajnu, trajnosti in prijetni uporabniški izkušnji. Dober glas o inovativnih produktih v naši ponudbi širimo ponosno in z veseljem, saj se zavedamo izredne uporabne vrednosti izdelkov – posebnost opreme in dodatkov naše spletne trgovine je, da izdelki s svojo uporabno vrednostjo lahko olajšajo življenja družin in tako lahko prispevajo k izboljšanju kakovosti vsakdana za starše in otroke. Hkrati produkti izstopajo s svojim dovršenim dizjanom, zanesljivostjo in drugimi posebnostmi. Nadstandardno ponudbo izdelkov tudi predstavljamo na kar se da neobičajen in izstopajoč način. Največja posebnost naše spletne strani so vsebine, ki omogočajo zanimivo branje in prijeten ogled slikovnih in video vsebin, ki so po večini avtorsko delo naše ekipe in zato dosegajo veliko število ogledov in odzivov. Na tak način želimo strankam ponuditi tudi odlično ponakupno izkušnjo in jim zagotoviti informacije, po katere se ves čas vračajo, ne glede na to, da so nakup že opravile. Svoje stranke vedno postavljamo na prvo mesto, zato je za nas pomembno, da vedo, da se njihov nakup za nas ne zaključi po opravljenem plačilu. Naš odnos s kupci raste in se krepi od časa priprav na prihod novega družinskega člana naprej.

Komu bi v prihodnje svetovali prijavo na tekmovanje in kaj si lahko obetajo od udeležbe na največjem ecommerce tekmovanju v regiji?

Prijavo na tekmovanje priporočamo vsem, ki se želijo preizkusiti med najboljšimi trgovci v regiji in pridobiti strokovno usmerjene informacije komisije in mnenja svojih kupcev. Web Retailer Award predstavlja idealno priložnost, da spletni trgovci spoznamo svoje prednosti in slabosti, da svojo podjetniško zgodbo lahko vidimo iz drugega zornega kota in ugotovimo, kaj lahko ohranimo in kaj lahko naredimo drugače, izboljšamo.

Letos se je na tekmovanje prijavilo 412 malih in velikih spletnih trgovcev iz Slovenije, Hrvaške ter Srbije. Kakšni so občutki zmagovalca med izjemno konkurenco v celotni regiji Adriatic?

Občutki so nori, izjemno smo veseli, saj ta nagrada za nas predstavlja potrditev, da delamo v pravi smeri. Pred kratkim smo uspešno opravili tudi širitev na nov trg v Adriatic regiji in tudi zato je to za nas izjemen občutek.

Minulo leto je zaradi pandemske realnosti spletno nakupovanje zaznamovala ekstremna rast. Kaj je, po vašem mnenju, ključno za ohranjanje poslovne uspešnosti spletne trgovine, ko se del kupcev vrne v fizične trgovine?

Naše stranke so se navadile, da lahko tudi za bolj kompleksne otroške izdelke, kjer sta varnost in uporabnost na prvem mestu, pridobijo zadostno mero informacij tudi preko spletne strani. S pomočjo uporabnih slik, infografik, vodičev in avtorskih video vsebin strankam ponudimo vse informacije, ki jih potrebujejo za enostavno nakupovanje otroških vozičkov, avtosedežev in druge opreme. Glede na odzive opažamo, da se je velik del obiskovalcev spletne trgovine tako zelo privadil na spletno nakupovanje, da v fizično trgovino zahajajo redkeje in preostanek časa raje posvetijo svoji družini.

Menite, da bo nagrada tekmovanja Web Retailer Award 2021 imela kakšen konkreten vpliv tudi na vaše kupce?

Vsekakor. Prepričani smo, da pridobljena nagrada prinaša dodatno prepoznavnost, našim strankam pa predstavlja potrditev, da pri nas lahko nakupujejo sproščeno in brez skrbi.

Kakšna prihodnost se po vaših dosedanjih izkušnjah in mnenju obeta spletnim trgovinam v naslednjih letih in kakšni trgovci bodo zmagovalci na dolgi rok?

Dolgoročno bodo zmagovalci zagotovo tisti, ki se bodo uspešno prilagajali trenutnim razmeram na trgu, ohranjali konkurenčnost, hkrati pa bodo svojim strankam znali ponuditi nekaj več. Vsi vemo, da se nakupna izkušnja ne konča z opravljenim plačilom, stranki lahko ponudimo tudi kakovosten servis, informacije o namestitvi in uporabi ter vzdrževanju izdelkov, praktične vsebine, ki jim v kombinaciji s kupljenim izdelkom, lahko olajšajo vsakdan. Vse to je tisto, kar stranke potrebujejo in se zato tudi z veseljem vračajo. Smo nepoboljšljivi optimisti, zato bomo rekli na glas; prihodnost je svetla in zaupamo, da prav zato polna čudovitih presenečenj in inovacij.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja