Naj spletni trgovec HOME & GARDEN 2022 je Maremico.si

 Naj spletni trgovec HOME & GARDEN 2022 je Maremico.si

1. Zmagali ste! Mednarodna strokovna komisija, ki jo sestavljajo sami vrhunski strokovnjaki z e-commerce področja so vas označili za najboljše med najboljšimi. Kako se počutite?

Ponosno. Iskreno, nagrade nismo pričakovali, zato je veselje še toliko večje. Kar nekaj truda in energije je poplačanega, dobili pa smo še dodaten zagon, saj očitno nekaj delamo dobro.

2. Kaj mislite, da je bilo ključno za vašo zmago na tekmovanju Web Retailer Award 2022?

Izjemni izdelki, trdo delo z usklajeno ekipo ter številni strokovnjaki, delavnice in izobraževanja, ki so nam pomagali na naši poti.

3. V čem se vaša spletna trgovina razlikuje od konkurence?

Odnos s strankami je pri nas še vedno na prvem mestu. Tudi, ko se pogovarjamo o spletni trgovini.

4. Bi prijavo na tekmovanje priporočili tudi drugim trgovinam, in če da, zakaj?

Ja, zaradi analize spletne trgovine iz različnih perspektiv, primerjave s svojimi konkurenti in vpogledom, kje se lahko sami izboljlšamo.

"Zaupanje uporabnikov se trudimo graditi ves čas – ne zgolj ob nakupu in tik pred njim. Našim uporabnikom smo vedno na voljo za pogovor o spanju, morebitnemu reševanju težav, nasvetom ali priporočilom."
Maremico.si
Home&Garden category winner

5. Naraščajoča inflacija, negotovosti na trgu, ogromna rast stroškov - kaj ste naredili glede optimizacije poslovanja?

Optimizacija delovnih procesov, optimizacija materialnega toka in zvišanje produktivnosti z obstoječo ekipo. Hkrati pa investiranje v razvoj in vzdrževanje obstoječega marketinga.

6. Kakšni so vaši plani za 2023?

Prenova spletne trgovine (tudi z upoštevanjem vseh vaših koristinih komentarjev in nasvetov iz prejete analize), dodajanje nekaj večjih, prestižnejših produktov, ki smo jih razvili sami ter širjenje ponudbe spletne trgovine z visokokakovostnimi izdelki, ki jih ni moč najti drugje. Hkrati želimo dodatno spodbuditi prodajo nekaterih ključnih izdelkov, v katerih vidimo prihodnost (npr. izjemno kvalitetne rjuhe Bella Donna).

7. Na katerih e-commerce področjih vidite največ potenciala v naslednjih treh letih in na katera področja se boste vi najbolj osredotočili?

Trenutno vidimo največ potenciala v izboljševanju uporabniške izkušnje, optimizaciji spletne strani ter prilagajanju spletne trgovine mobilnim napravam. Tem trem področjem bomo namenili največ pozornosti.

8. Zaupanje je eden izmed najpomembnejših faktorjev uspeha v e-commerce svetu - kako upravičujete zaupanje vaših strank?

Zaupanje uporabnikov se trudimo graditi ves čas – ne zgolj ob nakupu in tik pred njim. Našim uporabnikom smo vedno na voljo za pogovor o spanju, morebitnemu reševanju težav, nasvetom ali priporočilom. Trudimo se biti dosegljivi in se na njih spomniti, ko je to primerno. Tako jim čestitamo ob rojstnem dnevu ali jih pocrkljamo s kakšnim darilcem. Gre za odnos z njimi in gradnja odnosa se vedno prične s pravim zaupanjem.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja