Dvojna zmaga za spletno trgovino Spleticna.si!

 Dvojna zmaga za spletno trgovino Spleticna.si!

Zmagovalec kategorije Lepota in zdravje tako v Sloveniji kot tudi na Hrvaškem je Spleticna.si/Lijepa.hr! A to ni prvič, da so se izkazali za najboljše v omenjeni kategoriji, slavili so namreč tudi v 2017 in 2018.

🎉🎉 Še enkrat iskrene čestitke! 🎉🎉

Po tekmovanju smo imeli možnost spregovoriti z ekipo Spleticna.si in izvedeti čemu pripisujejo to zmago in kaj je skriti recept 😉  👇

INTERVJU Z ZMAGOVALCI

Največje tekmovanje za spletne trgovce Web Retailer Award v regiji poteka v Sloveniji že 10. leto. Kaj vas je letos spodbudilo k prijavi?

Na tekmovanje za spletne trgovce se prijavimo vsako leto; letos smo že kar tretjič zmagali v naši kategoriji Health&Beauty. Sodelovanje nam viša prepoznavnost med spletnimi trgovci in hkrati daje povratno informacijo o zadovoljstvu naših kupcev, glede spletne strani in samega procesa nakupa ter s tem možnosti za izboljšave na vseh omenjenih področjih.

Organizatorji tekmovanja Web Retailer Award 2021 so letos k prijavi pozivali vse agilne spletne trgovce, ki se želijo pomeriti s konkurenco. Kako bi svojo spletno trgovino opisali z vidika prilagajanja na zahtevne tržne razmere v okolju spletnega nakupovanja?

Kako se je poslovanje vaše spletne trgovine spremenilo v koronskem letu 2020 in kakšne spremembe ste morali uvesti za uspešno poslovanje?

Korona je res razburkala trg in način poslovanja, ki smo ga bili do sedaj navajeni. Potrebna je bila prilagoditev in uvedba določenih sprememb; vse od dela od doma, hibridnega načina dela do prilagajanja naše ponudbe in oglaševanja zahtevam kupcev.

Kaj vam pomeni naziv zmagovalca tekmovanja Web Retailer Award 2021, kako vam bo naziv pomagal pri nadaljnjem delu?

Naziv zmagovalca je res izjemen dosežek za našo spletno trgovino in potrditev za nas da smo na pravi poti. Iz srca se zahvaljujemo vsem, ki so nas podprli in nas še vedno podpirajo. Upamo, da bodo tudi naši potencialni kupci v tem nazivu prepoznali naše trdo večletno delo ter zaupanja vredno ekipo in storitev.

Zakaj ste po vašem mnenju zmagali ravno vi? Kako se razlikujete od ostalih spletnih trgovin na trgu, katere so vaše odločilne prednosti?

V več kot 12 letih, kolikor časa naša spletna parfumerija in drogerija uspešno posluje, smo uspeli zgraditi močno skupnost strank, ki nam zaupajo in se z veseljem vračajo k nam. Vedno jim nudimo ogromno izbiro originalnih izdelkov, najboljše cene na trgu, zanesljivo podporo kupcem, pregledno spletno stran, ki omogoča hiter in enostaven nakup, ter super ugodnosti, ki jim olajšajo nakup. Trudimo se slediti lokalnim trendom in kupcem ponuditi to, kar iščejo, a ugodneje kot v ostalih fizičnih in spletnih trgovinah.

Komu bi v prihodnje svetovali prijavo na tekmovanje in kaj si lahko obetajo od udeležbe na največjem ecommerce tekmovanju v regiji?

Prijavo bi priporočali vsem spletnim trgovcem, tako velikim, kot tistim manjšim, ki šele poskušajo prodreti na trg. Ecommerce tekmovanje nudi prepoznavnost teh trgovcev in viša zaupanje kupcev v spletne trgovine.

Letos se je na tekmovanje prijavilo 412 malih in velikih spletnih trgovcev iz Slovenije, Hrvaške ter Srbije. Kakšni so občutki zmagovalca med izjemno konkurenco v celotni regiji Adriatic?

Občutki so super. Izjemno veseli smo, da smo se uspeli uvrstiti na sam vrh med vso konkurenco uspešnih spletnih trgovin. To nam daje le še dodatno potrditev, da smo na pravi poti in da nam naši kupci resnično zaupajo.

Minulo leto je zaradi pandemske realnosti spletno nakupovanje zaznamovala ekstremna rast. Kaj je, po vašem mnenju, ključno za ohranjanje poslovne uspešnosti spletne trgovine, ko se del kupcev vrne v fizične trgovine?

Ljudje smo si različni, prav tako so različne naše nakupovalne preference. Vsekakor je pandemija povečala rast spletnih trgovin, saj so bili ljudje »prisiljeni« nakupovati na spletu, še vedno pa se kupci radi vračajo tudi v fizične trgovine, kjer lahko izdelke preizkusijo in vidijo v živo, a jih žal pogostokrat tudi preplačajo. Po našem mnenju je ključno, da kupci pridobijo zaupanje v spletno trgovino, da še naprej stremimo k temu, da odlično poskrbimo za njihove želje in potrebe, da jim znamo na pravi način predstaviti, da je lahko spletni nakup mnogo cenejši, pa tudi varnejši, vsekakor pa velik del odigrajo tudi atraktivna ponudba, dobre cene in pregledna ter funkcionalna spletna stran.

Menite, da bo nagrada tekmovanja Web Retailer Award 2021 imela kakšen konkreten vpliv tudi na vaše kupce?

Zagotovo imata nagrada in tudi dobra ocena vpliv na naše stranke in višata zaupanje. Vsaka stranka se lažje odloči za nakup na določeni spletni strani, če ima možnost prebrati odlične ocene obstoječih kupcev in vidi, da je bila v preteklosti nagrajena.

Kakšna prihodnost se po vaših dosedanjih izkušnjah in mnenju obeta spletnim trgovinam v naslednjih letih in kakšni trgovci bodo zmagovalci na dolgi rok?

Zagotovo je prihodnost na strani spletnih trgovin in spletnega poslovanja. Trgovci, ki se bodo uspeli prilagajati trgu in zahtevam kupcev, bodo »zmagovalci«, tako na tekmovanju Web Retailer Award kot v očeh kupcev, ki se bodo z veseljem vračali k njim. Kvalitetni in originalni izdelki, dobra pomoč kupcev in super ugodnosti je le nekaj dejavnikov, ki imajo in tudi bodo imeli vpliv na izbor kupcev.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja